رئیس مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه ،به مناسبت آغاز هفته ملی مبارزه با ایدز (12لغایت 18آذرماه) برنامه های هفته ملی مبارزه با ایدز را با محور«"درمان اچ آی وی،کلید پیشگیری است/بیماران را برای درمان ،حمایت کنیم"» تشریح کرد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه ،به مناسبت آغاز هفته ملی مبارزه با ایدز (12لغایت 18آذرماه) برنامه های هفته ملی مبارزه با ایدز را با محور«"درمان اچ آی وی،کلید پیشگیری است/بیماران را برای درمان ،حمایت کنیم"» تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛مهندس سید محمد هاشم طاعتی با اشاره به هفته ملی مبارزه با ایدز که از تاریخ 12آذرماه شروع می شود ،گفت:ایدز بیماری مهلک و بسیار خطرناکی است که نه تنها فرد مبتلا بلکه به دلیل اینکه حدود ده سال طول می کشد تا علایم بالینی آن ظهور پیدا کند، می تواند افراد زیادی را در صورت رعایت نکردن مبتلا سازد.
وی افزود: در این مدت فرد آلوده به ویروس ایدز به ظاهر سالم است ولی می تواند عامل انتقال ویروس اچ آی وی به عنوان ناقل این بیماری به دیگران باشد؛ این مدت را دوره بدون علامت بیماری ایدز می نامند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه ادامه داد: آلودگی به ویروس اید، تنها با آزمایش خون تشخیص داده می شودلذا از زمان ورود ویروس به بدن انسان تا زمانی که شواهد آزمایشگاهی ظهور کند، بین 2تا 16ماه طول می کشد که در این دوره نیز فرد مبتلا آلوده کننده است ولی هیچ یک از علایم بالینی و آزمایشگاهی را ندارد.
وی افزود: به طور کلی تماس جنسی ،خون و فرآورده های خونی آلوده و انتقال از طریق مادر به جنین از جمله عمده ترین راه های انتقال ویروس ایدز عنوان شده است.
طاعتی در این زمینه تصریح کرد: طراحی و چاپ بروشور، پمفلت، پوستر و بنر های آموزشی جهت تبلیغات در سطح شهرستان، هماهنگی با ائمه محترم جمعه به منظوراختصاص بخشی از سخنان در راستای تبیین شعار هفته ملی مبارزه با ایدز و اهمیت بحث ایدز و ضرورت پیشگیری از آن و همچنین توزیع پمفلت های آموزشی در این زمینه در بین نماز گزاران محترم جمعه شهرهای دهدشت ،لنده ،سوق ،قلعه رئیسی و دیشموک،اطلاع رسانی در خصوص معرفی مرکز مشاوره بیماری های رفتاری دهدشت و خدمات این مرکز،نمونه گیری از زندانیان و کمپ های ترک اعتیاد و همچنین برگزاری کمپین هفته ملی مبارزه با ایدز جهت نمونه گیری،مشاوره و آموزش در دهدشت از جمله مهمترین برنامه های این مرکز در طول این هفته می باشند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه ادامه داد: طبق هماهنگی به عمل آمده با آموزش و پرورش در کلیه مدارس شهرستان برنامه هایی به همین مناسبت اجرا و کارشناسان مرکز بهداشت به ارائه آموزش های لازم در خصوص اهمیت موضوع اچ آی وی و اطلاعات بهداشتی در این زمینه خواهند پرداخت.
طاعتی در پایان خاطرنشان کرد:واکسن و درمان قطعی برای بیماری ایدز وجود ندارد؛ بلکه رفتارهای پر خطر احتمال ابتلا به ایدز را در افراد ایجاد می کند، بنابراین افراد می توانند با دوری از این رفتارها و پیشگیری و مراقبت خود را در برابر این ویروس محافظت کنند.9-15-142
خبر؛ آرمان شفائی